1. Etape 1/8 til 30/8 - 2016 - Mod ukendte kyster

Klik på billedet for at se hvilke datoer vi AFSEJLER fra det givne sted.

Etape 1 starter tidligt om morgenen, hvor vi går igennem slusen ind til Kielerkanalen, og ca. 8 timer senere ankommer vi til Brunsbüttel.

Næste morgen er vi på vej igen, denne gang på Elbens udmunding ud til øen Helgoland.

Her tager vi så en dags hvil, inden det går videre til Den Helder i Holland.

Fra Den Helder går det videre til Dunkerque - hvor vi for første gang skal opleve de kæmpe store tidevandsforskelle på op til 6 meter.

Fra Dunkerque sejler vi videre til Cherbourg - som har en meget stor og smuk marina. Der er en hel del historie i  Cherbourg, da byen er en historisk vigtig by i forbindelse med 2. verdenskrig, idet byen ligger i det område af nordmandiet, hvor D-dag foregik. Her er der mulighed for at få en fantastisk historisk oplevelse, udover de kulinariske opleveser normandiets køkken tilbyder.

Fra det franske Cherbourg går turen videre til den engelske kanalø Guerncey, med en fantastisk marina etableret i en forhenværende grusgrav.

Fra Guernsey sejler vi op ad floden til den lille maleriske marina i L'aber Wrac'h. Her skal vi smage nogle af egnsretterne i byens fantastiske restaurent.

Efter L'aber Wrac'h skal vi krydse Biscayen. Det er første gang på turen hvor der er tale om virkelig havsejllads. På turen vil vi med garanti møde delfiner, og hvis vi er heldige vil vi også møde hvaler. Det er også på denne strækning, vi virkelig kommer til at mærke at vi kommer sydpå og solen får mere og mere kraft.

Afmønstring/påmønstring i La Coruña d. 30/8 - 2/9-2016.

Etape 2 starter d. 4. september 2016.

Helgoland

Der ligger mange øer ved Tysklands nordsøkyst, men der er ingen af dem, der kan sammenlignes med Helgoland. Ca. 70 km fra fastlandet løfter den mægtige, røde triassandstensklippe sig over havet med sin enestående flora og fauna og et mildt klima, der er begunstiget af Golfstrømmen. Helgoland er en oase af ro og et enestående naturområde, som ikke kender til miljøproblemer. Men Helgoland er også en ferieø med mange muligheder og kursted året rundt.

Se mere på http://www.helgoland.de/dk/start.html

Noonsite http://www.noonsite.com/Countries/Germany/Helgoland

 

Den Helder

Den Helder er en by og kommune beliggende i provinsen Nordholland i Nederlandene. Byen, der har 57.610 indbyggere (2008) udgør den nordligste del af provinsen. Den Helder er et naturligt valg af basehavn for landets flåde med sin nære beliggenhed til Nordsøen. Byen har derfor Nederlandenes Flådestation.

Der er derfor også et stort marinemuseum - se http://www.museumhavenwillemsoord.nl/

 

Dunkerque

Dunkerque er nok mest kendt som byen hvorfra 337.000 britiske og allierede soldater blev evakueret fra den 29. maj til d. 3. juni 1940 - i alt fra robåde, fiskerjoller, private lystyachter mv.

Det er også her vi første gang kommer til at stifte bekendtskab med tidevandsforskelle på op til 6 meter.

Indsejlingen til Dunkerque er ret tricky på grund af meget lavt vand, og en lang og snoet og smal indsejling, men når vi først er inde bag molerne, så er der en del marinaer at vælge imellem. Der er en fantastisk lang og smuk strandpromenade, og der kører gratis shuttlebusser dertil fra marinaen.

Vil man gerne se byen "fra oven" og er man interesseret i historiske bygninger, så er Le Beffroi de Saint-Eloi et besøg værd.

Noonsite: http://www.noonsite.com/Countries/France/Dunkirk

 

Cherbourg

Cherbourg er en by i Frankrig. Den ligger i Normandiet, i departementet Manche, ved den Engelske Kanal. Cherbourg har 40.000 indbyggere. Grundet sin geografiske placering har Cherbourg historisk set haft en vigtig position, ikke mindst i de fransk-engelske relationer. Udover dette var det også her det verdensberømte skib Titanic gjorde sit første stop efter sin afgangsby Southampton i England.

Marinaen er dejlig rolig, og den ligger tæt på indkøbssmuligheder, hvad enten man er til små lokale butikker eller store moderne supermarkeder. Overalt er der et kæmpe udbud af frisk fisk, frugt, kød og brød - til farvorable priser. Af histoiske seværdigheder er der mange, men tæt på marinaen kan man finde et fort hugget ind i klippen af allierede krigsfanger. Her kan man få en fantastisk historisk oplevelse, hvor man med meget autentiske lydbilleder guides rundt i de helt specielle omgivelser inde i bjerget.

Noonsite: http://www.noonsite.com/Countries/France/Cherbourg

 

Guernsey - Den Engelske kanal

Guernsey er en britisk ø der ligger ud for den franske kyst. Øen udgør sammen med Jersey og de omkringliggende småøer Kanaløerne. Vi skal ind og ligge i Beaucette marina som er etableret i et gammelt stenbrud. Indsejlingen er temmelig nervepirrense, i hvert fald, hvis der er større døninger fra øst. Der vil være ca. 1/2 - 1 meter på hver side af klippevæggen hele vejen ind igennem indsejlingen. Guernsey er en meget smuk ø, med et mildt og solrigt klima.

Se http://www.beaucettemarina.com

Noonsite: http://www.noonsite.com/Countries/ChannelIslands/Beaucette

 

L'Aber Wrac'h - Normandiet - Frankrig

L'Aber Wrac'h ligger ca. 2 sømil oppe ad floden Wrac'h. 

L'Aber Wrac'h navnet stammer fra den første undersøiske klippe man møder efter indsejlingen til floden, "Ar Grach" som betyder "den gamle kone" (navnet på fisken).
En alternativ teori er, at navnet er afledt af "feéns udmunding", som kan være relateret til den påståede Gallo-romerske bro placeret opstrøms af flodenmundingen, hvoraf ruiner stadig synlige i dag, og som gik under navnet Bro Djævelen.

Byens restauranter, både Vioben og Restaurant le pot de Beurre er helt fantastiske, især med deres fiskeretter, hvor bl.a. blåmusling, jomfruhummer og østers klart kan anbefales.

Se også: http://www.france-voyage.com/cities-towns/landeda-8981/port-plaisance-aber-wrac-22823.htm 

Noonsite: http://www.noonsite.com/Countries/France/Aber-wrach