Beslutningen tages

Hvornår og hvordan tager man en beslutning om at "rive" 3 år ud af kalanderen og sejle jorden rundt?

For vores vedkomne var det en blanding af eventyrlyst, rejselyst, muligheder og sidst men ikke mindst vores familie motto "Carpe Diem" grib dagen og få det bedste ud af den.

Som vores yngste søn Oliver ynder at sige, så er igår historie, imorgen er et mysterium, men idag er en gave, husk at værdsætte den.

Vi har i mange år drømt drømmen - tænk hvis vi nu .......

I februar måned 2008,  tog vi vores PADI dykkercertifikat på Grand Canaria, og det var benzin på det lille ulmende "udelængsel" bål der brændte.

Snakken begyndte at dreje sig omkring alle de fantastiske steder man kan dykke rundt om i verdenen.

Tænk nu hvis man ......?

I løbet af ret kort tid, blev vi alle enige om at det var en rigtig god idé, at sejle jorden rundt, dykke steder som de fleste kun drømmer om, se fjerne hvide sandstrande, fremmede folkeslag, rejse, leve, se, lytte, lære og opleve.

Da det går op for os, at vi alle synes det kunne være helt vildt fedt, at sejle jorden rundt og opleve hele verdenen, både over og under vandet, i et tempo hvor også sjælen kan følge med, var der ikke langt til at tage beslutningen om at - DET GØR VI.

Da beslutningen var taget, startede planlægningen af dette store eventyr i al hemmelighed, da vi gerne ville have styr på en række detaljer, såsom økonomi, maritim uddannelse, hvilket slags skib skulle vi købe og meget andet.

Planlægningen begynder

Hvad skal der til for at dette eventyr kan lade sig gøre? Vi laver en liste:

1. Maritim uddannelse - hvad skal der til og hvordan får vi det
2. Økonomi - Lenes klinik, bondegården, omkostninger etc.
3. Skib - hvilket slags skib skal vi bruge
4. Skole - hvordan kan vi klare børnenes skolegang
5. Hvilken tidshorisont skal vi sætte